CATALUNYA:

Mapa de comarques amb capitals de comarca. (pàgina 33 del llibre de text).

Mapa mut de comarques amb capitals de comarca.

Mapa físic mut

Elements a situar al mapa de físic de Catalunya: (pàgina 11 del llibre de text).

  •  Rius: La Muga, el Fluvià, el Ter, la Tordera, el Besós, el Cardener, el Llobregat,   l’Ebre,  l’Anoia, el Segre, el Noguera Pallaresa, el Noguera Ribagorçana, el Delta de l’Ebre, Delta del Llobregat.
  • Serres, serralades i depressions: Pirineu axial, Pirineus, Prepirineu, Serra de Boumort, S. del Port del Comte, Serra del Cadí, Serralada Transversal, Serra del Montsec, Serra del Montsant, el Montseny, Serralada Litoral, Depressió Litoral, Serralada Prelitoral, Depressió Prelitoral, Depressió Central, la Pica d’Estats, el Pedraforca, el Puigmal, el Turó de l’Home.
  • Planes: Plana d’Urgell, Pla de Lleida, Pla de Vic, Plana de l’Empordà.
  • Caps i golfs: Cap de Cervera, Cap de Creus, Cap de Begur, Cap de Salou, Cap de Tortosa, Golf de Sant Jordi , Golf de Roses.

ESPANYA:

1. Imprimiu l’arxiu següent i completeu-lo fent ús del Mapa polític d’Espanya ( pàgina 30 del llibre)

2. Imprimiu l’arxiu següent i completeu-lo amb el llistat d’elements a situar. Podeu fer ús de la pàgina 9 del llibre de text.

Elements a situar al mapa de relleu de la Península Ibèrica

  • Relleu: Pirineus, Sistema Ibèric, Serralada Cantàbrica, Massís Galaic, Sistema Central, Meseta Septentrional, Meseta Meridional, Sierra Morena, Serralada Subbètica, Muntanyes de Toledo, Sistema Bètic, Serra Nevada, Serralada Penibètica, el Mulhacén, el Teide, Picos d’Europa, Mont Perdut, Depressió de l’Ebre, Depressió del Guadalquivir.
  • Rius: Miño, Duero, Tajo, Guadiana, Guadalquivir, Segura, Xúquer, Túria i Ebre.
  • Caps i golfs: Golf de Lleó, Golf de València, Estret de Gibraltar, Golf de Cadis, Ries Gallegues, Mar Cantàbric, Mar Mediterrani.
  • Illes: Illes Balears: Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i Cabrera. Illes Canàries: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canària, Tenerife, La Palma, El Hierro, La Gomera.
Vídeo de recolçament per fer el mapa de relleu d’Espanya

EUROPA:

Mapa d’Europa política complet

Mapa Europa política senzill

Mapes polítics d’Europa muts:

RECURSOS MAPES ONLINE: